така колата с 1.3 мотор,но и днес не можах да видя дали има искра на свещите на бензин но едното реле по външното при въртене исцъква и отпуска ,между другото взех други 2 релета от тези дето са до бушоните за фаровте за проба но и стях същата работа,вътрешното реле за бензиновата помпа като го махна не се чува помпата да работи, иска си време но днес нямах поне на газ работи количката засега де.
Известие
Collapse
No announcement yet.
не иска да пали на бензин
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от bocko Покажи съобщениеАз не знам какво сте се захванали за тия диоди.Той тоя диод там не може да изгори споко,а ако изгори това нищо не променя по работата на релето.Ако даде пробив е друго нещо все едно да окъсиш кабелите на релето.
А как гори диод при нормална експлоатация.Ами просто не гори.Не ми казвайте сега,че е дал пробив да ве да.И по схемите Ванка какъв е диода 1N40......
п.п Загадка:защо е сложен там тоя диод и каква му е ролята
Ето за това не става да извадиш релетата за фаровете и да ги боднеш на мястото на главните.
При някои схеми с цел дуракоустойчивост, тоест някой идиот да не набута неподходящи релета, има цяла отделна платка с диоди, които шунтират клеми 85 и 86. Там спокойно слагаш релета за 1.20 лв, вместо за 12 лева.
Въпросът е дискутиран на широко преди години.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mitaka721 Покажи съобщениета на въпроса може ли с кабел както каза по горе да захраня 87 и 36 ли беше само да пробвам преди да купувам
правиш естествено два такива комплекта.
Внимавай, че сложиш ли ги, всичко става под напрежение. Слагаш ги и бегом вътре да палиш. Иначе и без контакт всичко остава включено!!!!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеНе пише какьв в диода. Всеки полупроводник може да "издуха" ако се ползва достатьчно дьлго. Обикновено диодите дават утечка(окьсяват) като дефектират, рядко прекьсват. Защо са там Иво написа. А защо аз сьм се захванал с тях - защото се явяват една от разликите в системите които обсьждаме. Лекичко има значение дали може, или не, да се ползва обикновено реле там. Сьмнението ми за наличието на диоди се основава на фактьт, че в схемата са свьрзани обратно. Което подсилва сьмнението ми, че тия схеми са чертани от някой стажант.
п.п. Прочитайки че пьрвото реле изцьква не мога да не попитам - а да ви свети едно жьлто ключе на таблото?На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
Пак виж, дали няма реле, което да прекъсва помпата!
Почни от по-простото.
Виж дали идва бензин от помпата и ако идва, махни симулатора.
Плюса към дюзите и бобините, помпата и прочие е малко трудно да премериш, защото както Ванката каза, там има плюс само за няколко секунди, ако не запали мотора или не се развърта.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
като шунтирам релето на бензина не идва бензин по входящия маркуч ,преди писах че има бензин като махнах маркуча и изтече под налягане бензин и затова си помислих че тази система е на ред и се хванах за релетата, явно проблема е в помпата,иначе гориво има в резервоара,иначе като дам на контакт помпата сработва и спира като си качи налягане,възможно е и някакво запушване трябва да се отваря няма как.
Comment
Comment